Dit is Vlaanderen

Flanders Fashion

Ann Demeulemeester, Dirk van Saene, Dirk Bikkembergs, Dries van Noten, Walter Van Beirendonck, AF Vandevorst, Christian Wijnants, Martin Margiela, Kris Van Assche, Raf Simons, Tim Coppens, Essentiel, Tim Van Steenbergen, Veronique Branquinho, Haider Ackermann ... .

Mode - made in Flanders - is gekenmerkt door kwaliteit, soberheid, innovatie en baanbrekend vakmanschap, erkend en gevierd over de hele wereld. De wereldvermaarde Antwerpen Zes, die afgestudeerd zijn van de Antwerpse Modeacademie in de jaren 1980 zijn nog steeds heel productief zowel in Belgiƫ als internationaal. Verschillende van de Zes zijn leidinggevend met eigen labels zoals Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck en Dirk Van Saene. Raf Simons, hoewel hij in eerste instantie geen mode heeft gestudeerd, is de meest befaamde modeontwerper van Vlaanderen. Jonge afgestudeerden zoals Haider Ackermann en A.F. Vandervorst hebben ook hun stempel gedrukt op de mode op wereldniveau.

Naast Antwerpen is Brussel een echt modecentrum, maar dan met een meer avant-gardistische identiteit dan andere modecentra in Vlaanderen. De Brusselse modeacademie La Cambre speelt mee op het hoogste niveau van de internationale mode scene met Kim Stumpf en Jean Paul Lespagnard als opmerkelijke alumni.

Afbeelding