Dit is Vlaanderen

Muziek & dans met wereldfaam

Jef Neve, Toots Thielemans, Selah Sue, Milow, Triggerfinger, Deus, Arno, Gotye, 2ManyDj's, Tomorrowland, Brussels Jazz Orchestra, Ballet Van Vlaanderen, An-Theresa De Keersmaeker, Axelle Red, Vive la fête, Jacques Brel, Ferre Grignard, ... de lijst is endeloos.

Vlaanderen is muziek. Elk jaar vinden meer dan 280 festivals plaats voor verschillende muziekgenres, van Rock Werchter tot Tomorrowland, beide bekend als één van de beste Pop & Rock en Dance festivals in de wereld. De festivals mogen regelmatig internationale erkenningen in ontvangst nemen. Liefhebbers van jazz worden verliefd op Ghent Jazz en Jazz Middelheim. Het festival van Vlaanderen en de jaarlijkse Koningin Elisabeth wedstrijd trekken wereldwijd jonge muzikanten aan.

De laatste jaren zijn verhalen van muzikanten van Vlaanderen die in het buitenland doorbreken niet meer zo verrassend. De Antwerpse rockgroep dEUS heeft in 1994 de weg geplaveid voor vele artiesten. Het internationale succes van hun opwindende, creatieve en onconventionele doorbraakalbum heeft andere groepen, zoals  Hooverphonic, Triggerfinger en Milow geïnspireerd om te geloven in de mogelijkheid om vanuit Vlaanderen in Europa en de rest van de wereld trouwe fans voor zich te winnen.

Afbeelding