Dit is Vlaanderen

Vlaamse meesters in gastronomie

Vlaanderen is een echt culinair avontuur. Of je nu naar een groot eigentijds restaurant gaat of een intiem ouderwets café bezoekt, je vindt er altijd verfijnde en verrassende combinaties. Vlaanderen heeft meer dan 70 restaurants met een Michelinster. De jonge Vlaamse koks zijn dan ook uniek in hun soort. Ze hebben oog voor gastronomisch detail en zijn steeds in de weer om ingrediënten tot hun puurste vorm te herleiden.

De Vlamingen drinken niet alleen schitterende Vlaamse bieren bij hun maaltijden, sommige traditionele schotels worden ook gemaakt met een uitgebreide selectie aan bieren. Vooral de bieren gebrouwen door kloosters zijn van uitstekende kwaliteit. Het beroemdste bier is echter de trappist die slechts in een handvol cisterciënzerkloosters wordt gebrouwen. De Westvleteren 12 is verkozen tot het beste bier ter wereld.

In Vlaanderen kan je ook naar hartenlust genieten van de vernieuwende creaties van allerlei befaamde chocolatiers. Ooit al eens chocolade gesnoven? Keith Richards, bevlogen gitarist bij de Rolling Stones, in ieder geval wel. Met oog voor kwaliteit verbazen ook onze chocolatiers de wereld met de fijnste creaties.

Afbeelding